PROSER

26/04/2018 15:33:50

Autovía A11 Tordesillas-Zamora

Tram: Toro - Zamora

L’autovia Tordesillas – Zamora té com a objectiu la millora de la vialitat del corredor servit per la N-122, eliminant les travesseres de poblacions i accessos a nivell i millorant la seva capacitat. És també la primera fase per a l’execució d’un nou corredor de comunicació amb vies d’alta capacitat amb Portugal.

El tram Toro – Zamora té una longitud de 32,2 km i discorre íntegrament per la província de Zamora. S’inclou en el projecte l’execució de tres enllaços, el primer amb la carretera C-519 d’accés a Toro, el segon amb la ZA-P-1303 d’accés a Coreses i el tercer amb l’autovia de la Ruta de Plata. El projecte també inclou la remodelació de la carretera N-122 que permet la connexió de l’autovia amb la ciutat de Zamora mitjançant l’ampliació de la carretera disposant dos carrils per sentit i vies de serveis.

La plataforma de l’autovia està formada per dues calçades de 10,5 m separades per una mitjana de 10 m. Cada calçada està formada per dos carrils de 3,50 m, voral exterior de 2,50 m i interior d’1,0 m

Es disposen dins del tram 42 estructures. Cinc viaductes, un pas superior i tres passos de fauna, vuit passos inferiors i vint inferiors de camins, quatre passos de carreteres transversals, una d’encreuament amb el ferrocarril de Medina del Campo a Zamora i un aqüeducte d’encreuament amb el canal Toro-Zamora.

Dins dels viaductes projectats destaca per la seva longitud de 561 m i la seva altura màxima de piles de 30 m el viaducte sobre el Rierol Adalia. Està format per dos taulers bessons d’una amplada total de 11,30 m de secció calaix monocellular de cantell constant. La longitud total està distribuïda en 11 vànols, els centrals de 53,50 m i els laterals de 40 m.

 

Galeries d’imatges

  • Viaducto Adalia
  • Viaducto Adalia 2
  • Viaducto Valderaduey
  • Viaducto Valderaduey 2
  • xhtml
  • css 2.1
  • wai AA
Ùltima actualitzación: 18/09/2015